Hej du som jobbar i butik!

Vi hoppas att du som är butiksägare eller jobbar i butik ska bli inspirerad till att använda allt det material som finns på Honungskollen.se. 

De undersökningar vi har tagit fram visar att 75% av konsumenterna köper sin honung i livsmedelsbutik!

Detta har vi tagit fasta på och har därför tagit fram ett inspirerande material för att öka din försäljning av honung i butiken!

Vi vet också att konsumenten gärna vill få tips på hur de ska använda honung och vilka råvaror som passar till honungen. Därför har vi utökat materialet med enkla receptblad att sätta upp i butik.

Inspireras till att skylta upp i din butik med Honungskollens material och öka din merförsäljning! Ljud på!

Receptblad – hyllvippa

Nu finns det tre receptblad som lyfter olika ingredienser som passar ihop med honung.

Perfekt att hänga upp i grönsaks-, ost- eller kyldisk!

Beställ, kostnadsfritt, direkt från oss!
(se nedan för beställning)

Receptbladen finns också som A5-format för dig som vill skriva ut själv. Klicka på bilderna nedan för att ladda ned som pdf.

Z-fals broschyr med spjut

En liten smart broschyr som berättar om honung och vad konsumenten ska tänka på vid köp av honung. Med broschyren kommer även spjut som lätt går att sätta upp i butikshyllan.

Beställ materialet, se nedan.

Beställ material

Skicka ett mail till Honungskollen. I mailet skriver du vilka enheter du vill beställa och hur många av varje samt din adress så skickar vi direkt. Material är kostnadsfritt. Enheterna är: Z-fals med spjut, hylletikett, hyllvippor, A5-broschyr.

Missa inte att titta på vårt andra material som finns tillgängligt att ladda hem, skriva ut och använda i butik eller i dina digitala kanaler!


Sveriges bästa honungsbutik!

Med utmärkelsen Sveriges Bästa Honungsbutik vill Svenska Bin och Biodlingsföretagarna sätta fokus på frågan om honungskvalitet och ursprung och inspirera butikerna att lyfta fram den lokala honungen.

Bland vinnarna 2023 fanns Stora Coop Märsta, Skogens Honung i Vimmerby, Mylla.se, Djäknegården i Åsa samt Maries Bihantverk i Malmö. Läs pressrelease från Svenska bin här.

Vem blir 2024 års vinnare? Nomineringarna öppnar i mars!

Använd materialet här från honungskollen så har du argument och information klart att berätta om vad honung är!

Hjälp konsumenten att välja bra råvaror som passar till just din honung. Använd vårt smakhjul och broschyren om smakkompisar!

Fråga kunden om de har koll på honung och uppmana dem att göra quizen. Antingen på hemsidan eller på plats i butiken!

Honung från EU eller icke EU-land?

I butik säljs honung med olika betäckningar beroende på var honungen kommer från. Det finns idag ingen lag att honung ska vara ursprungsmärkt, vilket kan göra valet i butik svårt för konsumenten.

Hjälp konsumenten

Använd vårt skyltmaterial, broschyrer och information för att guida konsumenterna rätt i er butik.