HETTA

Hetta balanserar sälta och sötma.

Vem älskar inte smaken av mat som får hetta från chili eller svartpeppar? Men hetta är också något du hittar i rädisor, rå vitlök och ingefära.

Det är olika sorters hetta men alla balanseras de fint upp när man adderar sötma som honung. Tänk själv en sötsur sås eller en senapsdressing med honung och dijonsenap. 

Råvaror med hetta som passar till honung

Chili, ingefära, pepparrot, svartpeppar, ruccola, rädisa, vattenkrasse, wasabi, senap,
sambal oelek, harissa och vitlök. 

Gör din egen sötsura sås med chili, honung, vitlök och vinäger. 

Riv ingefära och blanda med vatten. Hetta upp till 70°C. Ställ åt sidan och låt stå en timme. Häll av ingefäran. Blanda i saft från citron samt smaksätt med honung. För ytterligare hetta, addera lite chili. 

Är såsen eller grytan för stark? Addera lite honung så balanseras smakerna upp igen.