
SÄLTA
Sälta kan framhäva och förstärka både sötma och umami.
Tänk själv vad som händer när du gör en marinad eller glasering med honung och penslar skaldjur eller sidfläsk med.
Har du en salt råvara och du adderar honung i receptet kommer blir det en fin samstämd balans i rätten. Genom att använda honung istället för socker kan du minska på mängden sötma men ändå få ut mycket smak. Du kan dessutom experimentera genom att testa olika sorters honung.

VÅFFLOR | FÄRSKOST | GURKA | HONUNG
En lekfull mellanrätt eller förrätt där salta våfflor får sällskap av picklad gurka, krämig färskost och söt honung.

HONUNG | FETA-OST | TOMATER
En ugnsbakad favorit där sältan i fetan möter honungssötma och tomaternas must.

SIDFLÄSK | KÅL-RABBI | HONUNG
Klassisk sälta från fläsk får sällskap av honung, syrlig kålrabbi och fräscht äpple.

VIT CHOKLAD | HONUNG | SALT
En dessert som känns både lyxig och lekfull – där sältan från honungs-karamellen lyfter den lena glassen.

Stek strimlad bacon, ringla över honung, salta och peppra. Servera med ärtor och pasta!

Enklaste tilltugget gör du med saltgurka, honung och smetana. Bara att servera!

Har du saltat maten för mycket? Ta i en liten klick honung för att dämpa sältan.